0
Your Cart

Bandenletter “How to”

Hoe gaat het installeren van permanente bandenbelettering.
1. Selecteer het gebied voor toepassing
Selecteer een geschikt gebied volgens uw letterformaat. Selecteer een gebied dat relatief gladder is (met minimale markeringen).

Toptip: VERWIJDER EVENTUELE SPRIETEN VAN DE ZIJWANDEN.

2. Maak het gebied voorzichtig glad met schuurpapier – 15-20 minuten per band
Nadat u een geschikt gebied hebt gevonden, begint u met het schuren van eventuele verhoogde rubberen letters. Dit zorgt voor een maximale hechting van de stickers en helpt bij het verwijderen van vuil en olie van het oppervlak. OPMERKING: Wees voorzichtig wanneer u dit doet, u wilt de integriteit van uw banden niet beschadigen. Als u zich niet op uw gemak voelt bij deze stap, schuurt u het oppervlak gewoon lichtjes, dit zal het oppervlak opruwen en de lijm iets geven om op te hechten.

Gebruik afplakband om uw lichtmetalen velgen te beschermen tegen onbedoelde slijtage.

3. Reinig het gebied op de band grondig. (Belangrijk voor een perfecte hechting) – 5-10 minuten per band – Er kunnen maximaal 5-10 keren nodig zijn
Begin met het reinigen van de banden met warm zeepsop en ga dan verder met iets sterkers.

Aceton of 70% isopropylalcohol is de beste oplossing voor het verwijderen van bandenglans, wegresten en remstof. Let er bij het reinigen van uw band op dat de reiniger niet in contact komt met uw legering, omdat dit de afwerking van de legering kan beschadigen.

Het is belangrijk om een ​​schone, witte doek in de reiniger te weken en de band in verschillende richtingen schoon te vegen. Het kan nodig zijn meerdere malen deze stap te doorlopen om alle verontreinigingen van het oppervlak van de band te verwijderen.

OPMERKING: Je kunt een bandencleaner aanschaffen in onze winkel voor het schoonmaken van de banden.

Nieuwe banden? Belangrijk
Nieuwe banden zijn gecoat met olie om ze er langer mooi uit te laten zien. We willen deze oliën echter verwijderen omdat het voorkomt dat onze lijm aan het rubber hecht. Met onze bandenreiniger kan dit tot 10 gangen duren. Om een ​​perfecte hechting te creëren, kan schuren nodig zijn, dit is niet alleen om eventuele opstaande randen glad te strijken, maar om een ​​manier te creëren voor de lijm om aan te hechten.

Tip: er bestaat niet zoiets als overmatig schoonmaken. Als u wilt dat uw bandenletters de hele levensduur van de band meegaan, is voorbereiding de sleutel tot succes.

5. Breng de lijm aan
Breng een dunne laag lijm rechtstreeks op de achterkant van de stickers aan (let goed op de randen). Gebruik het mondstuk op de lijmfles om de lijm in een cirkelvormige beweging te bewegen, we raden aan om drie of vier letters tegelijk aan te brengen, dit is zodat de lijm niet opdroogt en je matige druk kunt uitoefenen op alle letters.

Tip: Als je met een grote letter te maken hebt, is het makkelijker om de sticker in kleinere stukken te knippen. Zorg er wel voor dat u de andere secties correct uitlijnt met behulp van de snijlijn.

6. Oefen druk uit op de letters
Nadat de sticker op de band is aangebracht, gebruikt u uw vingers om gedurende ongeveer 30 seconden druk uit te oefenen op elke letter.

Tip: Zorg ervoor dat u zich concentreert op de randen van de letters. Als je alle letters hebt geplakt, ga je naar elke letter en controleer je de randen. Als een rand loslaat, voeg dan meer lijm toe aan de rand. Als u overtollige lijm over heeft, kunt u een lijmdruppel aanbrengen rond de boven- en onderkant van de sticker, dit zal de hechting tussen de sticker en de band vergroten. Let op: laat volledig drogen (24 uur) voordat u gaat rijden en vermijd dat de lijm nat wordt omdat deze wit/kristalliseert.

7. Laten drogen
De aanbevolen droog- en uithardingstijd voor de letters is minimaal 6 uur, afhankelijk van de temperatuur. Hoe kouder het weer, hoe langer je moet wachten. Het wordt aanbevolen om de stickers na uw eerste rit te controleren als ze zijn afgebladderd, gewoon meer lijm aanbrengen en vastmaken met plakband.

Toptip: we raden aan om uw auto 24 uur te laten staan!

Let op: Alle bandensets en materialen moeten droog zijn en minimaal 1 uur op kamertemperatuur worden bewaard voordat ze worden gemonteerd.

Schoonmaak
We raden af ​​om bandenglansproducten op de stickers te gebruiken, als de stickers worden blootgesteld aan bandenglans, veeg deze dan onmiddellijk weg. Ze kunnen echter keramisch gecoat zijn.

Reparatie
Als een of meerdere letters tekenen van loslaten vertoont als gevolg van applicatieproblemen of door slijtage, herhaal dan stap 4 & 5. Reservestickers kunnen op onze site worden gekocht, samen met extra lijm.

Verwijdering
Klik hier voor een handleiding over het verwijderen van de decals.

Do’s 
* Plakken op een droge locatie
* Voor het plakken je banden zeer goed en lang schoonmaken met aceton of ontvettend middel tot er geen olie meer van de banden komen
* Schuren kan zeker helpen met het hechten van de letters.
* Van te voren goed inschatten waar de letters moeten komen (gebruik hierbij hulpmiddelen zoals tape) en voorkom zoveel mogelijk obstakels.
*Zorg dat de letters tijdens het plakken goed worden aangedrukt voor ongeveer 30 sec tot een minuut.
* Laat na het plakken de letters minimaal 6 uur drogen waarbij je normaal kan rijden, na 1 dag kunnen de banden weer vol gebruiken.

Dont’s
* Plak de letters niet op een natte locatie of met natte banden bijvoorbeeld na het wassen van de auto.
* Zorg dat er geen grote klodders op de letters komen (Zorg wel dat alle randen bedenkt zijn met lijm om te zorgen dat de letters er niet afvallen).
* De letters verplaatsen wanneer ze geplakt zijn.

Voor meer informatie stuur een email naar: Info@tirestyle.nl